Türkiye’nin en büyük pediatri buluşmalarından biri olma özelliğini taşıyan kongrenin açılış programına Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun ve aynı zamanda Doğu Pediatri Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Ertuğrul, akademisyenler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda açılış konuşmalarının ilkini Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Taş yaptı. Dicle Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Taş, 43 yıl boyunca Dicle Üniversitesi Hastanesinde görev yaptığını, ayrıca üniversitenin ilk kırk mezunundan biri olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, uzun yıllar sonra geldiği Üniversitenin çok gelişmiş olduğunu gördüğünü söyledi.

E2736D5F8C7F46C3B81D06939A7C1666 D S C 8656

“4. Doğu Pediatri Kongresi” Başkanları Prof. Dr. Ayfer Gözü Pirinçcioğlu ve Doç. Dr. Serhat Samancı da yaptıkları konuşmada sadece mesleki deneyimlerin ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığı bir bilimsel programın yanı sıra aynı zamanda Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve doğal varlıklarının da tanıtılacağı bir kongre olacağını söyledi.

Doğu Pediatri Derneği Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen ise deneyimli akademisyenlerin katılımı ile birçok bilimsel sunular ile kongrenin üç gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 2.000 çocuk hekiminin katılacağını,  7 ülkeden 186 konuşmacı ile oturumlar gerçekleşeceğini söyledi.

8E18382A33D84C499E18B9B6B39B8C6F D S C 8552

Kongrenin pediatri alanında güncel bilgilerin paylaşılması ve uzmanların bir araya gelmesi amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Prof. Dr. Şen, katılımcıların farklı konularda uzmanlıklarını geliştirme fırsatı bulacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat ise 4. Doğu Pediatri Kongresi’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu yılki kongrenin teması “Çocuklar ve Ergenler için Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Bir Gelecek” olarak belirlendiğini ve bu temanın, günümüzün en önemli meselelerinden birini ele aldığını söyledi.

Rektör Eronat, çocukların sağlık ihtiyaçlarını karşılamanın sadece bir uzmanlık alanı olmadığını, çocukların refahı için atılması gereken adımların hatırlatıldığı Behçet Necatigil’in dizelerinden örnekler ile konuşmasını sonlandırdı.

Plaket takdiminin ardından Roma’nın sınır garnizonu olan Zerzevan Kalesi üzerine Prof. Dr. Aytaç Coşkun tarafından bir sunum yapıldı. Kongre, üç gün boyunca devam edecek.

TİKA 300'den fazla aileyi içme suyuna kavuşturdu! TİKA 300'den fazla aileyi içme suyuna kavuşturdu!