GÜNDEM

Esnaf çadırda, pasaj yenileniyor!

Ankara’nın merkezinde yer alan çiçek pasajı, tadilat sebebiyle çadıra taşındı. Mansur Yavaş’a seslenen esnaf, taleplerini Yeni Journal’a anlattı.

ÖZEL HABER

Aybuke ULUSAN/Kızılay’ın göbeğinde yer alan çiçek pasajı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Özellikle kış aylarında yaşadıkları zorlukların son bulacağına mutlu olan esnaf, kiralar konusunda da Mansur Yavaş’tan umutlu.

“Başkanımızdan Allah razı olsun”

Pasaj esnaflarından Tamer Koyun, çadırın kurulduğu alanın daha işlek olduğunu ifade etti. Koyun, “Yeni yerimizden çok mutluyuz aslında. Burada geçiciyiz, dükkanlarımız hemen arkamızda yapılıyor. Duvarları sağlamlaştırıldı, bir düzen oluşturuldu, baktıkça heyecanlanıyoruz. Başkanımızdan Allah razı olsun. Tadilat yapılacak sürede, bizi daha ücra bir köşeye de taşıyabilirdi, ‘başınızın çaresine bakın’ da diyebilirdi, ama yapmadı. Güzel bir çadır kurdu bize, elektriğimiz, suyumuz her şeyimiz var” dedi.

“Vatandaşını düşünen biri, esnafını üzmez”

Kiralar konusunda meraklı bir bekleyişte olan Tamer Koyun, “Şimdi tek merak ettiğimiz şey, yeni dükkanların kirası. Senelerdir buradayız, insanlar bize alıştı, biz de onlara. Eski kiralarımız bizi üzmüyordu, Mansur Başkan’a güvenimiz tam, vatandaşını bu kadar düşünen birinin, esnafını üzeceğini sanmıyoruz. İllaki olacak bir zam, bunu kabul ediyoruz. Fahiş bir rakamla karşılaşmadığımız sürece, buranın yapı taşı olmaya seve seve devam edeceğiz” diye konuştu.

“Fiyat artış sebebini dürüstçe anlatayım!”

Çiçek fiyatlarının artmasıyla ilgili konuşan Koyun, “Fiyatlar arttı ama ne artmadı ki? Özellikle kadınlar gününde fiyatlara büyük bir tepki geldi. Ben bir esnaf olarak, bunun sebebini dürüstçe anlatayım size. 14 Şubat Sevgililer Günü için çiçek siparişleri önceden verildi, ihalelere girildi, yüklü miktarda alım yaptı herkes. 6 Şubat’ta gerçekleşen depremin ardından ne biz çiçek düşündük, ne de vatandaş sevgilisini düşündü. Alınan alındı, depolara koyuldu. Nereden baksanız 2 ay kaldı o çiçekler, esnaf zarara uğradı. Koyun can derdinde, kasap et derdinde demeyin sakın. Böyle bir olay hiç yaşanmasaydı da, biz her şeyi çöpe atsaydık keşke. Hayat devam etmek zorunda, ama parası ödenen çiçekler elde kaldı, çoğu çürüdü çöp oldu. Hal böyle olunca, satış başladığında zarar az da olsa kapatılabilsin diye herkes üstüne koydu” dedi.