Yeni Journal sponsorluğunda bir otelde düzenlenen törende konuşan GGC Başkanı Felat Bozarslan da 1977'de kurulan cemiyetin, kentin ve bölgenin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti.

Bölgede 350'den fazla üyesi bulunan cemiyet olarak basın meslek değerlerini savunduklarını anlatan Bozarslan, Filistin, Gazze, Suriye, Irak ve dünyanın dört bir yanında görevini yaparken yaşamını yitiren basın mensuplarını rahmetle andıklarını belirtti.

Törende konuşan Diyarbakır Vali Vekili Murat Yıldız ise doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşılmasını sağlayan gazetecilerin, demokrasinin en önemli yapı taşlarından birini oluşturduğunu söyledi.

"Kar kış, yağmur çamur ve afetler gibi en zor koşullarda dahi özveriyle görev yapan basın emekçileri olarak toplumun vicdanına sizler ses oluyorsunuz. Doğru haber vermek için tarafsızlık ve etik değerleri rehber edinerek önemli bir kamu hizmeti sunmaktasınız." ifadelerini kullanan Yıldız, gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından farklı kategorilerde dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.

Yeni Journal Yönetim Kurulu Başkanı ve İş insanı Ali Osman Avşar'a gecenin sponsorluğunu üstlendiği için teşekkür plaketi verildi. 

Ali Osman Avşar'a plaketini Diyarbakır'ın sevilen sanatçısı Bedri Ayseli takdim etti. 

Gecenin sponsorluğunu üstlenen İş insanı Veysi Avşar'a da teşekkür plaketi verildi. Veysi Avşar yurt dışında olduğu için plaketini Yeni Journal Genel Yayın Yönetmeni ve GGC Ankara temsilcisi Volkan Eser aldı. 

Erdoğan Abbas ile telefonda görüştü! Erdoğan Abbas ile telefonda görüştü!

Törene, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, eski AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Yeni Journal Yönetim Kurulu Başkanı ve İş insanı Ali Osman Avşar, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gazeteciler katıldı.