Et, kümes hayvanları ve yumurta gıda işletme tesisleri üzerindeki denetime yardımcı olmak için 2025 yılında 'YENİ GIDA GUVENLİGİ SÜREÇLERİ' yapılmalı ve kamuoyu bu konuda aylık olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürece açıklanmalıdır.

Listeria monocytogenes  (listeriosis enfeksiyonuna; bakteri türü. Her türlü şartta   hayatta kalabilen bakteridir. büyüyebilen ve üreyebilen bu virüs  %20'si ila %30'u ölümcül olabilir) gıda kaynaklı hastalık, salgınları ve hazır et ve tavuk ürünlerinde rastlanmaktadır.

Yıllardır Kuş Gribi, Deli Dana Hastalığı, Domuz Gribi, Listeria, (memelilerde hücre içi parazit görevi gören bir bakteri türüdür) ve hatta çılgın bebek maması ve formülü ile yıllar boyunca bu hastalıklarla mücadele etmek ve yaşamlarını yitirenler oldu.

Şimdi soralım: Tüm bu gıda sorunları tesadüf mü? Yoksa vatandaşımızın kaderi mi? Gıda güvenliği denetim süreçleri denetim yapanlara yardımcı olmaları açısından görev yapıyorlar mı? Böyle hizmet eden bakanlık görevlisi var mı? 

Gıda virüsleriyle insanlar bunu yiyemem, bunu icememem, bunu yeme, bunu içme denilmemesi için yiyecek ve suyu saf yenilebilir ve içilebilir hale getirmek, bakanlık bu konu üzerinde daha titizlikle durmalıdır.

Hepimizin gıda zehirlenmesi geçirmemesi için HALK SAĞLIĞI HER ZAMAN HÜKÜMETİN ÖNCELİĞİ OLMALIDIR!